Grunnkurs i sopp

Foto: Karen Inger Sletten

Praktisk info

Dato: 10.09.23

Tidspunkt: 11:00 - 15:00

Adresse: Fossheimvegen 17, 2344 Ilseng, Norge

Forening: Hexeringen soppforening, Hamar

Region: Innlandet

Pris fra: 500 kr

Arrangementet er stengt for påmelding

Bli trygg på ti av matsoppene som er gode å starte med!

Dette er soppkurs for deg som ikke har plukket sopp før, eller som foreløpig holder deg til et par arter.

Kurset er sammensatt av to deler, først en teoridel som tas som webinar/nettkurs, og deretter en dag ute i skogen sammen med Hexeringens soppsakkyndige.  I teoridelen lærer du ti av de matsoppene som er gode å starte med, og du blir også kjent med deres forvekslingsarter. Teoridelen tar i tillegg for seg de farligste og vanligste giftsoppene. Hver art blir grundig presentert med foto, beskrivelse og undervisningsfilm. Du får testet dine kunnskaper gjennom ulike quizer.

Du får tilgang til nettkurset før vi begynner kurset, slik at du er kjent med teorien før vi møtes fysisk.

På turen starter vi med en repetisjon av hvilke sopper vi skal se etter, før vi går ut i skogen og forsøker å finne, og bli sikre på, de artene du har lært i teoridelen. Her blir det god tid til å virkelig studere soppene, og få svar på alle spørsmål.

Anbefalt utstyr: Soppkurv og noen bokser/papirposer, soppkniv og soppbok.

Ta med mat og drikke.

 

Oppmøtedetaljer

Fra Hamar: Ta Riksveg 25 i retning Elverum i den store rundkjøringen over E6 ved Hamar. Etter 1,1 km, ta av til høyre mot Ådalsbruk, på Kongsvegen (Fylkesveg 116). Følg Kongsvegen i 6 km, ta til venstre inn på Fossheimvegen. Fortsett 200 m til parkeringsplassen under høgspentlinjene.